Stránky

18. februára 2014

BROSKYNE VO VÍNOVOM ŽELÉ

 
 
Na 2 porcie tohto dezertu budeme potrebovať:
 
1 broskyňa
150 ml červeného vína
1 lyžica cukru
1 lyžica citrónovej šťavy
4 g plátkovej želatíny
 
Broskyňu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Zalejeme ich vínom, do ktorého sme pridali cukor a citrónovú šťavu a necháme asi 2 hodiny postáť. Potom ich scedíme. Do vína dáme zmäknúť želatínu. Keď je mäkká, zohrievame ju za stáleho miešania na miernom ohni, kým sa neroztopí. Zalejeme broskyne poukladané do malých misiek a necháme stuhnúť v chlade aspoň 2-3 hodiny. Pred servírovaním ich vyklopíme na tanierik.
 
Rada: mištičky je dobré vystlať fóliou, ktorú po vyklopení ľahko odstránime. Inak sa vám môže stať, že sa želatína prilepí na steny a pri vyklopení sa želatína poláme - ako sa stalo mne :-).
 
Na tento dezert môžeme použiť aj zavárané broskyne.
 
Dobrú chuť!
 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára