Stránky

25. februára 2014

JABLKOVÝ DEZERT

 
Suroviny: jablká, zlatý klas alebo vanilkový puding, cukor, škorica, piškóty
 
Jablká ošúpeme, nakrájame na kocky a zalejeme vodou. Pridáme cukor podľa kyslosti jabĺk, škoricu a uvaríme. Vychladnuté jablká aj so šťavou rozmixujeme.
Do 500 ml rozmixovaných jabĺk vmiešame 1 zlatý klas a za stáleho miešania uvaríme. Na spodok pohárov poukladáme niekoľko piškót a zalejeme krémom. Necháme vychladnúť.
 
Takto si môžeme pripraviť aj veľmi chutnú nepečenú jablkovú tortu. Piškóty poukladáme na spodok formy a zalejeme krémom. V tomto prípade (aby bol krém hustejší) použijeme 700 ml rozmixovaných jabĺk a 2 zlaté klasy. Vrch ozdobíme šľahačkou.

 
Dobrú chuť!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára