Stránky

13. júna 2015

BAZALKA V OLEJI


Ako konzervovat bazalku, aby sme ju mali stale ako cerstvu? Jednym zo sposobov je mrazenie a druhy... nalozit listy v oleji. Ziskame tak aj aromaticky ochuteny olej, ktory mozeme hocikedy pouzit.

Listy bazalky umyjeme pod tecucou studenou vodou. Pouzijeme len tie zelene. Zozltnute ci s tmavymi skvrnami nechame radsej tak. Poukladame ich na utierku a nechame ich hodinku - dve uschnut, aby zostali bez kvapiek vody.

Na dno pohara nasypeme trochu soli a vlozime vrstvu listov bazalky, znovu posypeme solou a vrstvy takto opakujeme az do zaplnenia pohara. Zalejeme ich olivovym olejom, pricom listy zlahka stlacame smerom ku dnu, aby vysiel spomedzi nich vzduch.


Naplneny pohar uzavrieme a skladujeme v chladnicke 6-8 tyzdnov.
Pri ich pouziti, ci pouziti oleja davame pozor, aby sme jedlo nepresolili, nakolko listy aj olej su dostatocne slane.
Mozno zostanu listy bazalky trochu zvadnute, ale na chuti nestratia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára