Potrebujeme:
500 g hladkej múky
2 vajcia
200 ml vlažného mlieka
kocka droždia
100 g cukru
120 ml oleja
štipka soli
Droždie roztopíme v mlieku a spolu s ostatnými surovinami vymiešame hladké cesto. Necháme kysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem. Potom ho vyvaľkáme a vykrajujeme kruhy (napr. hrnčekom). Necháme ešte 20 minút podkysnúť na plechu, do stredu dáme trochu krému a upečieme.
Krém:
3-4 jablká
4 lyžice cukru
škorica
45 g maizeny (alebo zlatého klasu)
Ošúpané a nakrájané jablká zalejeme vodou, pridáme cukor a škoricu a krátko povaríme. Rozmixujeme ich. Bude nám treba 400 ml rozmixovaných jabĺk. Pridáme k nim maizenu a uvaríme hustý krém.
Alternatíva: namiesto jablkovej plnky môžeme použiť tvaroh vymiešaný s cukrom a škoricou alebo lekvár.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára