Recept na cesto nájdete tu .
Upečieme dva pláty a jeden prekrojíme na polovicu.
Krém:
700 ml mlieka
2 zlaté klasy
150 g práškového cukru
1 maslo
Z mlieka a klasu uvaríme hustý krém a necháme vychladnúť. Vychladnutý rozmixujeme. Maslo vyšľaháme s cukrom a zmiešame s uvareným klasom.
Sirup na poliatie:
1 dl pomarančového sirupu
1,5 dl vody
1 lyžica cukru
trochu rumu
Vodu so sirupom a cukrom prevaríme, pridáme rum a necháme vychladnúť.
Poleva:
250 g práškového cukru
5 lyžíc pomarančového sirupu
voda podľa potreby
Cukor vymiešame so sirupom. Ak je zmes veľmi hustá, pridáme 1-2 lyžice vody, príp. sirupu.
Na spodný piškótový plát (tenší) natrieme polovicu krému a položíme stredné (hrubšie) piškótové cesto. Polejeme ho sirupom. Natrieme zvyšný krém a zakryjeme posledným plátom.
Vrch potrieme pripravenou polevou.
Dobrú chuť!
SUPEEEEER
OdpovedaťOdstrániť