Stránky

23. októbra 2012

ČOKOLÁDOVÉ KOLIESKA

 
Na 40 ks potrebujeme:
 
120 g hladkej múky
115 g mäkkého masla
50 g kakaa
130 g kryštálového cukru (+ cukor na obalenie)
1 žĺtok
1 lyžica šľahačkovej smotany
štipka soli
 

Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtok a smotanu a vyšľaháme. Nakoniec primiešame múku a kakao. Cesto necháme na chvíľu odpočinúť v chladničke. Potom robíme z neho malé guľky a do stredu každej guľky urobíme jamku na krém. Obalíme v kryštálovom cukre a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme asi 10 minút pri 175°C. Po vybratí z rúry sú mäkké, chladnutím stvrdnú.
Pripravíme si krém:
40 ml šľahačkovej smotany dáme zohriať so 60 g čokolády na varenie, kým sa čokoláda nerozpustí a dostaneme hladký krém. Nie variť! Potom pridáme 1 veľkú lyžicu medu a 30 g masla. Miešame, kým sa nerozpustí. Hneď naplníme kolieska.
 
Dobrú chuť!
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára