Suroviny na cesto:
40 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
100 g masla
200 g polohrubej múky
2 žĺtka
Suroviny na orechovú náplň:
100 g kryštálového cukru
400 g orechov
4 lyžice rumu
Suroviny na polevu:
2 bielka
250 g práškového cukru
1 lyžica citrónovej šťavy
Z múky, cukru, vanilkového cukru, žĺtkov a masla vypracujeme cesto a necháme v chlade 30 minút postáť. Potom cesto rozvaľkáme na 30x40 cm a dáme na plech s papierom na pečenie.
Prevaríme 125 ml vody s cukrom a mletými orechami. Do vychladnutých orechov pridáme rum a rozotrieme ich na cesto.
Bielka vyšľaháme s cukrom a šťavou a rozotrieme na náplň. Nakrájame obdĺžniky a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 15 minút.
Na cesto pod orechovú náplň môžeme tiež natrieť lekvár.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára