Suroviny:
500 g hladkej múky
250 g polohrubej múky
1/2 rastlinného tuku (125 g)
1/2 l mlieka
kocka droždia
lyžička cukru
1,5 dl oleja
4 strúčiky cesnaku (podľa chuti môžeme aj viac)
soľ, vegeta
strúhaný syr
lyžica kyslej smotany
Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Keď vykysne, pridáme múku, soľ a olej. Vymiesime tuhšie cesto a necháme vykysnúť. Cesnak pretlačíme a rozmiešame so zmäknutým tukom a soľou (vegetou). Cesto rozdelíme na tri časti. Každú rozvaľkáme a potrieme tukom s cesnakom. Stočíme a uložíme na plech potretý olejom. Potrieme olejom aj vrch a boky koláča. Posypeme syrom (ja som posypala len rascou) a rozkrájame ešte surové rolády na trojuholníky. Pečieme pri 180 °C, kým začnú chytať farbu.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára