Svieže ananásové tiramisu bez surových vajec...
Suroviny:
piškóty
1 konzerva ananásu
ananásový džús
200 ml šľahačkovej smotany
250 g mascarpone
1-2 polievkové lyžice práškového cukru
Osladenú šľahačku vyšľaháme a zmiešame s mascarpone. Na spodok formy poukladáme dlhé piškóty namočené v džúse. Natrieme trochu krému a poukladáme kúsky ananásu. Zakryjeme krémom. Môžeme rovnako urobiť aj ďalšiu vrstvu.
Ja som urobila len jednu vrstvu a na vrch poukladala okrúhle piškóty a kolieska ananásu.
Takto si môžeme pripraviť tiramisu aj s iným ovocím, napr. jahodové je výborné. Môžeme použiť zavárané ako aj čerstvé jahody. V prípade čerstvých na namáčanie piškót použijeme rozmixované jahody s cukrom.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára