Stránky

29. decembra 2014

PANFORTE


Taliansky sviatočný trvanlivý koláč plný orieškov a sušeného ovocia...

Suroviny:

120 g mandlí
200 g arašidov
100 g orechov
50 g pistácií (samozrejme nesolených)
70 g kandizovaného ovocia
100 g sušených fíg
50 g hladkej múky
150 g cukru
100 g medu
1 lyžica vody


Oriešky a sušené ovocie nakrájame nahrubo, pridáme k nim múku a všetko spolu premiešame.
Do rajnice dáme cukor, med a lyžicu vody a všetko roztopíme na miernom ohni. Pridáme do sypkej zmesi orechov a dobre premiešame. Všetko dáme do okrúhlej formy priemeru 20-21 cm s papierom na pečenie, dobre popritláčame a vrch zarovnáme. Pečieme pri 150 °C 30 minút.
Do zmesi môžeme tiež pridať lyžicu kakaa a štipku škorice.

Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára