Ingrediencie:
450 g hladkej múky
pol kocky droždia
270 ml mlieka
0,5 dl oleja
1 vajce
40 g cukru
trochu soli
Drozdie roztopime v mlieku a pridame ostatne suroviny. Vymiesime cesto a nechame vykysnut.
Z cesta zoberieme kusok a vyvalkame kruh, ktory rozkrojime na styri diely. Kazdy diel nakrojime po okrajoch tromi rezmi ako vidime na obrazku. Naplnime jablkami nakrajanymi na kocky, posypeme skoricou, prip. cukrom a plnku zabalime prelozenim okrajov.
Dame na plech, potrieme olejom a nechame este kysnut asi 15 minut. Upecieme a posypeme praskovym cukrom.
Z tohto cesta som upiekla aj makovnik a buchty plnene nutellou ci lekvarom.
Nezabudnite, dolezite pri peceni buchiet je potriet ich pred pecenim z kazdej strany dostatocne olejom a nechat ich na plechu este aspon 20 minut kysnut. Predidete tak vyteceniu plnky a budu nadychanejsie.
Dobru chut!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára