Stránky

15. januára 2020

PRALINKOVÉ REZY

Po klasickych puncovych rezoch a bananovej rolade je toto moj najoblubenejsi zakusok. Fotku pridam niekedy nabuduce, lebo nemam :-)

Suroviny na jedno svetle cesto:
3 vajcia
3 lyzice kr.cukru
3 plne lyzice hladkej muky
1 vanilkovy cukor
prasok do peciva

Vyslahame bielka na sneh, pridame cukor, potom zltka a nakoniec primiesame muku s troskou prasku do peciva.
Upecieme dvakrat, aby sme mali dva svetle platy cesta.

Suroviny na jedno tmave cesto:
3 vajcia
3 lyzice cukru
3 lyzice muky
1 lyzica kakaa
3 lyzice horucej vody
prasok do peciva

Postup ako pri predoslom ceste. Tiez upecieme dvakrat.

Takze mame dve svetle a dve tmave cesta.

Krem:
600 ml mlieka
2 zlate klasy
200 g masla
100 g horkej cokolady
60 g cukru
rum

Klas vmiesame do mlieka, pridame na kusky nalamanu cokoladu a uvarime puding. Nechame vychladnut za obcasneho miesania a pridame vyslahane maslo s cukrom. Pridame trosku rumu.

Kolac poskladame nasledovne:
Tmave cesto - krem - svetle cesto - kyslasty dzem - svetle cesto - krem - tmave cesto

Svetle cesta mozeme trochu poliat zalievkou (3dl vody prevarit s 3 lyzicami cukru a pridat 0,5dl rumu).

Vrch polejeme cokoladu.

Dobru chut!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára