Suroviny:
400g polohrubej múky
140 g mäkkého masla
40 g cukru
20 g čerstvého droždia
4 veľké vajcia
štipka soli
Celé vajcia šľaháme asi 3 minúty šľahačom, pridáme cukor, droždie a potom maslo. Nakoniec prišľaháme múku. Cesto dáme do formy vymastenej maslom.
Necháme ho zakryté fóliou kysnúť, kým približne strojnásobí svoj objem, alebo zaplní celú formu. Trvalo to niečo vyše 2 hodín.
Dáme piecť na 200°C, pečieme 30 minút. Korpus vyklopíme z formy, otočíme spodnou časťou hore a necháme vychladnúť.
Budeme potrebovať:
0,5 l vody
250 g cukru
150-200 ml rumu
kôra z 1 citrónu
Kôru ošúpeme nožom, dáme do vody s cukrom a povaríme 1-2 minúty. Necháme vychladnúť, vyberieme kôru a pridáme rum.
Polejeme cesto rovnomerne. Použijeme všetko, netreba sa báť. Cesto zostane mäkké a keď sa ho dotknete, ma z neho takmer tiecť rumová zálievka.
Hotovú tortu potrieme trochu želatínou, aby sa pekne leskla. Môžeme ju potrieť namiesto želatíny marhuľovým lekvárom.
Poznámka:
Namiesto torty môžeme upiecť muffiny ;-)
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára