Stránky

15. februára 2021

DZEM Z TEKVICE

 


Na jeho pripravu potrebujeme druh tekvice s latinskym nazvom cucurbita citrullus. Neviem, ci je to tekvica, ale surova ma nadhernu prenikavu vonu cervenej dyne. Vo vnutri ma velke takmer cervene semienka.



Surova nema ziadnu chut, ale dzem je naozaj vynikajuci kyslastej chuti vdaka pridanemu citronu.

Suroviny:

1 kg duziny spominaneho druhu tekvice
1 citron (stava)
400 g cukru
zelirovaci pripravok


Tekvicu obielime, nakrajame na kusky, pridame citronovu stavu a zasypeme cukrom.
Nechame stat 12 hodin v chlade.


Potom ju 30 minut varime. Uvarenu rozmixujeme, ale len trochu, aby zostali kusky. Nechame vychladnut, pridame zelirovaci pripravok podla navodu a dovarime.


Dobru chut!




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára