Suroviny na cesto:
400 g hladkej muky
100 ml oleja
200 ml mlieka
lyzicka soli
Suroviny na napln:
2-3 velke cibule
300 g odkvapkaneho tuniaka v konzerve
makky syr
Zo surovin na cesto vypracujeme hladke cesto a odlozime na 20 minut. Zatial si pripravime plnku.
Tuniaka v konzerve nechame odkvapkat. Olej z neho dame na panvicu. Cibulu nakrajame na platky a dame oprazit na panvicu s olejom z tuniaka. Prazime ju asi 5 minut. Potom pridame tuniaka a este chvilu poprazime. Cibula by mala byt makka.
Cesto rozdelime na dve casti a rozvalkame na tenko asi ako listkove cesto.
Jednu cast dame na plech a ulozime plnku a platky syra. Zakryjeme druhym cestom, ktore pred pecenim popichame vidlickou.
Pecieme pri 200°C cca 30 minut.
Dobru chut!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára