Stránky

15. februára 2021

SLANY KOLAC S TUNIAKOM A CIBULOU


Suroviny na cesto:

400 g hladkej muky
100 ml oleja
200 ml mlieka
lyzicka soli


Suroviny na napln:

2-3 velke cibule
300 g odkvapkaneho tuniaka v konzerve
makky syr


Zo surovin na cesto vypracujeme hladke cesto a odlozime na 20 minut. Zatial si pripravime plnku.
Tuniaka v konzerve nechame odkvapkat. Olej z neho dame na panvicu. Cibulu nakrajame na platky a dame oprazit na panvicu s olejom z tuniaka. Prazime ju asi 5 minut. Potom pridame tuniaka a este chvilu poprazime. Cibula by mala byt makka.

Cesto rozdelime na dve casti a rozvalkame na tenko asi ako listkove cesto.
Jednu cast dame na plech a ulozime plnku a platky syra. Zakryjeme druhym cestom, ktore pred pecenim popichame vidlickou.

Pecieme pri 200°C cca 30 minut.

Dobru chut!





 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára