Z listkoveho cesta upecieme 2 platy. Jeden pred pecenim pokrajame, tak sa nam bude kremeska lepsie krajat, ked bude hotova.
Suroviny na krém:
800 ml mlieka
2 zlaté klasy (alebo vanilkové pudingy)
2 žĺtka
3 bielka
6 plných lyžíc cukru
Najprv vyšľaháme bielka na tuhý sneh a pridáme cukor. Dobre ho vyšľaháme, kým sa roztopí a dostaneme krásne lesklý a hustý sneh. V mlieku rozšľaháme žĺtka, pridáme klasy a uvaríme za stáleho miešania krém. Odstavíme z ohňa, párkrát ho premiešame a ešte do horúceho zamiešame vyšľahaný sneh s cukrom. Ešte teplý krém natrieme na plát a zakryjeme druhým plátom.
Polejeme cokoladou, alebo len jednoducho posypeme praskovym cukrom.
Dobru chut!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára