Stránky

13. apríla 2021

TALIANSKY ZAKUSOK "DIPLOMATICA"

 


Listkove cesto s lahodnym vanilkovym kremom a vo vnutri piskota poliata likerom...
Podme na to.

Recept na piskotove cesto:

Z 5 vajec, 5 lyzic cukru a 5 lyzic hladkej muky s pridanim stipky prasku do peciva upecieme cesto na plechu cca 30x35 cm. Ja najprv vyslaham bielka, pridam cukor a slaham. Potom prislaham zltka. Ked je vsetko dobre vyslahane, pridam muku a prasok do peciva, ale uz cesto neslaham, len miesam varechou.

Upecieme dva platy listkoveho cesta. Jeden z nich pred pecenim pokrajame na kocky, bude sa potom hotovy zakusok lepsie krajat a je krajsi.

Uvarime si krem:

V 1 litri mlieka rozmiesame 3 zlate klasy alebo vanilkove pudingy a pridame 5 lyzic cukru. 
Uvarime husty krem, ktory nechame vychladnut. Po vychladnuti odoberieme supku, ktora sa spravila na povrchu a poriadne rozmixujeme. Pridame slahacku vyslahanu zo 400 ml smotany a 1 lyzicou praskoveho cukru.

Na listkove cesto (to nepokrajane) natrieme polovicu kremu. Polozime piskotove cesto, ktore pokropime sirupom (recept nizsie). Natrieme druhu polovicu kremu a na vrch pokrajane listkove cesto. Nakoniec posypeme praskovym cukrom.

Recept na sirup: 150 ml vody dame prevarit s 2-3 lyzicami cukru. Po zovreti odstavime a pridame 150 ml likeru Alchermes. Nechame uplne vychladnut.


Dobru chut!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára