Na košíčky potrebujeme:
lístkové cesto
500 g mrazeného špenátu
2-3 strúčiky cesnaku
2 vajcia
250 g strúhaného syra eidam
150 g šunky
soľ
korenie
mozzarella
Špenát s cesnakom podusíme na troške oleja a s trochou vody. Osolíme. Keď vychladne, primiešame syr, surové vajcia, šunku nakrájanú na malé kúsky a okoreníme, dosolíme. Z lístkového cesta vykrojíme kolieska a vložíme do formičiek na košíčky. Poprepichujeme vidličkou a naplníme špenátovou plnkou. Na vrch položíme kúsok mozzarelly. Dáme upiecť do rúry na 180 °C.
Baklažánová nátierka:
1 menší baklažán
1 cibuľa
pol strúčika cesnaku
1 škatuľka syrokrému
2 čajové lyžičky horčice
soľ
korenie
petržlenová vňať
Baklažán po dĺžke prekrojíme a dáme zapiecť do rúry zakrytý alobalom pri 180 °C asi na 15-20 minút. Keď vychladne, odstránime šupku a dužinu rozmixujeme s ostatnými surovinami. Natrieme na chlebíky a dozdobíme podľa našej chuti a fantázie.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára