Suroviny na fasirky:
bravcove a hovadzie mlete maso (v pomere 50:50)
struhanka
stary chlieb/rozky
mlieko
1-2 lyzice struhaneho parmezanu (alebo syru grana)
oregano, petrzlenova vnat
sol
mensie vajce
cibula, cesnak (trochu podla chuti)
Na omacku:
mrkva, zeler, cibula
olivovy olej
paradajkove pyre
sol
Pripravime si fasirky. Stare rozky nakrajame a zalejeme mliekom, aby zmakli. Vyzmykame a pridame maso a ostatne suroviny. Cibulu a cesnak nastruhame. Dobre premiesame, ak je zmes prilis makka, zahustime struhankou. Robime gulku velkosti vacsieho orecha.
Nakrajame na male kocky mrkvu, zeler a cibulu a oprazime spolu s fasirkami na olivovom oleji. Zalejeme paradajkovym pyre, osolime a varime zakryte cca 1 hodinu. Obcas premiesame.
Podavame s uvarenymi cestovinami.
Dobru chut!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára