Stránky

18. októbra 2012

JOGURTOVÉ REZY S RICOTTOU

 
Upečieme si piškótové cesto podľa tohto receptu.
 
Na plnku potrebujeme:
500 g syru ricotta (alebo jemného tvarohu)
500 ml smotany na šľahanie
10 g plátkovej želatíny
250 g bieleho alebo ovocného jogurtu
2 dl rozmixovaného ovocia (aj z kompótu) aj so šťavou
2-3 lyžice práškového cukru
 
Ricottu vymiešame s cukrom a jogurtom. V rozmixovanom kompóte necháme pár minút napučať želatínu, potom ju zohrejeme, aby sa roztopila. Nevaríme. Necáme chvíľu vychladnúť a potom do nej primiešame dve lyžice jogurtu s ricottou. Vymiešame a až potom všetku želatínu nalejeme do jogurtu s ricottou. Týmto postupom zabránime, aby sa nám zo želatíny vytvorili drobné hrčky. Nakoniec vmiešame do husta vyšľahanú šľahačku. Natrieme na piškótový plát a zakryjeme druhým.
 
Pozn. V prípade, že použijete ovocný jogurt, ovocie by malo byť rovnaké, akú príchuť má jogurt. Ja som na obrázku použila zavárané jahody, ale fantázia je na vás: maliny, kiwi, broskyne, ananás...
 
Dobrú chuť!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára