Stránky

18. októbra 2012

PIŠKÓTOVÉ CESTO


Odkedy som sa dostala k tomuto receptu, takmer všetky piškóty pečiem podľa neho. Cesto je mäkkučké a naozaj výborné. Používam ho do koláčov, rolád i toriet.
 
Na veľký plech (30x40cm) potrebujeme:
5 vajec
180 ml (nie gramov) kryštálového cukru
250 ml (nie gramov) múky
pol vanilkového cukru
pol prášku do pečiva
3 lyžice oleja
 
Či použijete hladkú alebo polohrubú múku, je na vás. Ja osobne v tom nevidím rozdiel a používam obidve.
A ak z neho budete piecť roládu, použite len jednu lyžicu oleja.
Podľa tohto receptu môžeme upiecť aj kakaovú alebo orechovú piškótu pridaním uvedených surovín.
 
Postup:
 
Ja cesto robievam iným spôsobom, ako nájdete v mnohých receptoch. Nešľahám osobitne žĺtka s cukrom atď. a nakoniec pridávam sneh... Ja šľahám všetko spolu. Je s tým menej "roboty", ako sa hovorí. A výsledok vás určite nesklame. Takže: bielka vyšľaháme do tuhého snehu a postupne k nim prišľaháme cukor. Potom za stáleho šľahania pridáme žĺtka a dobre vyšľaháme. Pridáme zvyšné suroviny, ale už nešľaháme, len zľahka premiešavame cesto varechou. Nalejeme na plech s papierom na pečenie a upečieme.
 
Dobrú chuť!
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára