Stránky

2. januára 2015

POMARANČOVÉ REZY


Recept na cesto nájdete tu .

Upečieme dva pláty a jeden prekrojíme na polovicu.

Krém:

700 ml mlieka
2 zlaté klasy
150 g práškového cukru
1 maslo

Z mlieka a klasu uvaríme hustý krém a necháme vychladnúť. Vychladnutý rozmixujeme. Maslo vyšľaháme s cukrom a zmiešame s uvareným klasom.

Sirup na poliatie:

1 dl pomarančového sirupu
1,5 dl vody
1 lyžica cukru
trochu rumu

Vodu so sirupom a cukrom prevaríme, pridáme rum a necháme vychladnúť.

Poleva:

250 g práškového cukru
5 lyžíc pomarančového sirupu
voda podľa potreby

Cukor vymiešame so sirupom. Ak je zmes veľmi hustá, pridáme 1-2 lyžice vody, príp. sirupu.

Na spodný piškótový plát (tenší) natrieme polovicu krému a položíme stredné (hrubšie) piškótové cesto. Polejeme ho sirupom. Natrieme zvyšný krém a zakryjeme posledným plátom.
Vrch potrieme pripravenou polevou.

Dobrú chuť!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára