Stránky

22. novembra 2012

KOLOŽVÁRSKA KAPUSTA

 
Potrebujeme:
 
500 g mletého mäsa (ja dávam miešané hovädzie a bravčové)
2 poháre ryže
1 kocka bujónu
300 g kyslej kapusty
1 cibuľa
1 väčší strúčik cesnaku
mletá červená paprika
soľ, trochu cukru do kapusty
3-4 lyžice kyslej smotany
 
Ryžu uvaríme s kockou bujónu. Mäso opečieme na troche oleja spolu s nakrájanou cibuľou (trochu si necháme do kapusty) a cesnakom, osolíme a na konci praženia posypeme paprikou. Odloženú cibuľu opražíme na troche oleja a pridáme kyslú kapustu. Osolíme ju, osladíme, podlejeme vodou a posypeme paprikou. Podusíme niekoľko minút. Do zapekacej misy nasypeme ryžu, pridáme opečené mäso aj so šťavou, ktorú si pustilo a udusenú kapustu. Premiešame, aby boli všetky ingrediencie zastúpené všade rovnomerne. Vrch zarovnáme vareškou a trochu popritláčame. Potrieme tenkou vrstvou kyslej smotany a posypeme červenou paprikou. Zapečieme v rúre, kým okraje začnú chytať farbu. Podávame so zemiakovou kašou alebo samé.
 
Dobrú chuť!
 
 
 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára