Stránky

5. novembra 2012

TORTA CHANTILLY

 
Budeme potrebovať:
 
lístkové cesto
 
a na krém Chantilly:
 
350 ml mlieka
1 zlatý klas (alebo vanilkový puding)
2-3 lyžice kryštálového cukru
150 ml šľahačkovej smotany
 
Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrojíme 3 kruhy, jeden plný a dva prázdne. Popicháme vidličkou a upečieme. Na spodok položíme plný kruh a naň dva prázdne. Stred vyplníme krémom a ozdobíme.
 
Krém: V mlieku rozmiešame klas a pridáme cukor. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém a necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí z neho odstránime šupku a vyšľaháme ho šľahačom do hladka. Prišľaháme do tuha vyšľahanú šľahačku. Krém je výborný a ľahučký.
 
Varianta: namiesto lístkového cesta môžeme použiť aj krehké linecké cesto.
 
Dobrú chuť!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára