Stránky

18. februára 2013

DOMÁCI CHLIEB

 
Bez "misky-kysky", bez domácej pekárne a je výborný mäkký...
 
Suroviny:
 
500 g hladkej múky
250 g krupice z tvrdej pšenice
soľ
kocka droždia
cca 300 ml vody
 
Droždie roztopíme vo vode so soľou a pridáme múky. Vymiešame cesto. Netreba dlho miesiť, stačí cesto vymiešať varechou, aby bolo hladké a necháme kysnúť zakryté fóliou na teplom mieste, kým zdvojnásobí svoj objem. Vytvoríme bochník a necháme ho na plechu ešte asi 30 minút kysnúť. Upečieme pri 180 °C. Chlebík má po vybratí z rúry tvrdú kôrku, ale keď vychladne, zostane niekoľko dní mäkkučký. Chlieb necháme chladnúť pri izbovej teplote na mriežke. Stojí určite za to ho vyskúšať!
 
Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára