Stránky

21. marca 2013

ŽEMĽOVKA S PUDINGOM A RICOTTOU

 
Suroviny ( na formu s rozmermi cca 16x25 cm):
 
2 rožky
1 vajce
200 ml mlieka
1 lyžica práškového cukru
250 g ricotty
250 g uvareného osladeného vanilkového pudingu
1 vanilkový cukor
2 jablká
škorica
kryštálový cukor
 
Rožky nakrájame na kolieska a namáčame v mlieku, do ktorého sme pridali práškový cukor a rozšľahané vajce. Ukladáme ich na spodok formy, ktorú sme vymastili maslom. Ak nám zo zmesi mlieka s vajcom ostane, zalejeme týmto zvyškom už poukladané rožky. Na to vylejeme uvarený puding. Ricottu vymiešame s vanilkovým cukrom a natrieme na puding. Na ricottu poukladáme ošúpané a na tenké plátky nakrájané jablká. Posypeme škoricou a trochou kryštálového cukru. Tu je žemľovka na fotke pred vložením do rúry...
 
 
... A tu po upečení...


 
Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára