Stránky

5. júna 2013

JAHODOVÝ LIKÉR



Suroviny:
 
1 kg jahôd
700 g kryštálového cukru
1 l alkoholu (95° - ak je slabší, tak viac)
500 ml vody
 
Jahody rozdelíme na polovicu a dáme ich prekrojené na polovicu do dvoch pohárov. Zalejeme alkoholom - na každý pohár 0,5 l alkoholu. Zatvoríme poháre a necháme v chlade a tme 15 dní. Potom pridáme prevarenú a vychladnutú vodu s cukrom a necháme stáť ďalších 15 dní. Potom likér prelejeme do fliaš. Najlepší je, keď ho necháme postáť ešte ďalších 10 dní.
 
Tip: Jahody môžeme rozmixovať a likér potom prefiltrovať alebo môžeme nechať vo fľaši nejakú jahodu celú ako ozdobu.

 
Na zdravie!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára