Stránky

11. októbra 2013

CESTO NA PIZZU


Recept na cesto mám z jednej talianskej televíznej relácie a pizza z neho je naozaj výborná chrumkavá a mäkkučká zároveň. Stojí za to ho vyskúšať!
 
 
Na cesto potrebujeme:
1 kg hladkej múky
550 ml vody
70 ml olivového oleja
5 g sušeného droždia

 
Zo surovín vymiesime cesto a necháme kysnúť asi 5 hodín. Na prípravu tohto cesta môžeme tiež použiť čerstvé droždie. Vtedy sa doba kysnutia samozrejme skráti.
 
Príspevky, kde som použila tento recept:
 
Dobrú chuť!

4 komentáre:

  1. Áno, Janka, 4-5 hodín. Cesto so sušeným droždím kysne dlhšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na niektoré veci sa oplatí čakať. Consommé sa varí 5-8 hodín, Demi glace tiež. Kačacie stehná sa konfitujú pri 80 stupňoch aj 12 hodín. Dá sa urýchliť aj kysnutie so sušeným droždím (teplota 43-45 stupňov a pridať trošku cukru), ale výsledok bude trošku iný. Viem, že na internete je kopec receptov nanič, ale niekedy treba skúsiť a veriť :-)

    OdpovedaťOdstrániť