Stránky

19. novembra 2013

ANANÁSOVÉ TIRAMISU

 
Svieže ananásové tiramisu bez surových vajec...
 
Suroviny:
piškóty
1 konzerva ananásu
ananásový džús
200 ml šľahačkovej smotany
250 g mascarpone
1-2 polievkové lyžice práškového cukru
 
Osladenú šľahačku vyšľaháme a zmiešame s mascarpone. Na spodok formy poukladáme dlhé piškóty namočené v džúse. Natrieme trochu krému a poukladáme kúsky ananásu. Zakryjeme krémom. Môžeme rovnako urobiť aj ďalšiu vrstvu.
Ja som urobila len jednu vrstvu a na vrch poukladala okrúhle piškóty a kolieska ananásu. 

 
Takto si môžeme pripraviť tiramisu aj s iným ovocím, napr. jahodové je výborné. Môžeme použiť zavárané ako aj čerstvé jahody. V prípade čerstvých na namáčanie piškót použijeme rozmixované jahody s cukrom.
 
Dobrú chuť!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára