Stránky

14. novembra 2013

LIMONCELLO

 
Suroviny:
 
kôra z 3 veľkých citrónov
300 ml alkoholu
300 g kryštálového cukru
600 ml vody
 
Citróny umyjeme a kôru ošúpeme škrabkou na zemiaky alebo nastrúhame na hrubšom strúhadle. Zalejeme alkoholom a necháme v uzavretej nádobe na tmavom mieste odležať 5 dní. Ja som použila 95°alkohol, takže ak máte menej silný, môžete ho použiť viac.
Potom alkohol precedíme a teda zbavíme kôry z citrónov. Cukor s vodou prevaríme a vychladnutý sirup nalejeme do alkoholu.
Skladujeme v chladničke alebo dokonca v mrazničke. Čím je lepšie vychladený, tým je chutnejší. Vydrží nám dlho (ak ho samozrejme neskonzumujeme).
 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára