Stránky

28. februára 2014

SLANÉ CROISSANTY

 
 
Suroviny:
 
500 g hladkej múky
1 lyžička cukru
2 lyžičky soli (nie veľmi plné)
250 ml mlieka
20 g droždia
50 g roztopeného masla
1 žĺtok
 
Na potieranie: 100 g masla
 
Zo surovín vymiesime cesto a necháme vykysnúť. Rozdelíme ho na polovicu. Každú polovicu rozdelíme na 4 diely, ktoré trochu rozvaľkáme do kruhu. Každý (okrem jedného) potrieme mäkkým maslom a poukladáme ich na seba. Navrch ide nenatretý kus. Takto poskladané cesto necháme chvíľu kysnúť a potom ho rozvaľkáme do kruhu, ktorý nakrájame na trojuholníky. Zrolujeme. Potrieme žĺtkom zmiešaným s trochou mlieka a posypeme strúhaným syrom, sézamovými semienkami a pod. Upečieme. Čerstvé croissanty sú veľmi chutné aj bez plnky, ale môžeme ich naplniť podľa vlastnej chuti (šunka, syr, paradajky...).
 
 
Dobrú chuť! 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára