Stránky

5. marca 2014

"TUČNÁ FAZUĽA"

Fagiolata di carnevale či fagioli grassi - to je pravý taliansky názov tohto jedla. Preložiť by som ho mohla ako karnevalová fazuľa alebo tučná fazuľa. Čo je to? Talianske jedlo, hustotou pripomínajúce prívarok, ktoré sa podáva počas karnevalových osláv a je typické pre oblasť Piemonte. Určite zachutí všetkým, čo majú radi fazuľu a bravčové pochúťky.
 
 
Suroviny:
 
500 g tmavej alebo strakatej fazule (suchej)
1 kus surovej klobásy
300 g surovej bravčovej nohy alebo kolena
šalvia
soľ, korenie
1 cibuľa
1 väčšia mrkva
1 lyžica pretlaku
cesnak podľa chuti
 
Fazuľu deň vopred namočíme do vody, aby zmäkla. Zeleninu nakrájame a všetko spolu dáme do hrnca. Zalejeme vodou len tak, aby boli všetky suroviny zakryté. Ochutíme a varíme, kým budú klobása a bravčové nohy (koleno) takmer rozvarené (cca 3 hodiny). Podávame s chlebom.
 
Toto jedlo je oveľa chutnejšie, ak ho necháme postáť do druhého dňa.
 
Dobrú chuť!
 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára