Stránky

25. marca 2014

ZEMIAKOVÉ KARBONÁTKY

 
Zostalo mi zemiakové pyré z obeda, tak ma napadlo pripraviť niečo takéto...
 
 
Suroviny:
 
zemiaky
mlieko
soľ
hladká múka
vajce
majoránka
petržlenová vňať
strúhanka

 
Zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a pridáme trochu mlieka. Vyšľaháme na pyré a necháme vychladnúť. Do vychladnutého pyré primiešame vajce a toľko múky, aby sme dostali cesto, ktoré sa dá formovať. Ochutíme majoránkou a petržlenovou vňaťou. Pomocou lyžice robíme guľky, ktoré obalíme v strúhanke. Jemne pritlačíme a vypražíme z oboch strán v oleji. Podávame ešte teplé, ale výborne chutia aj vychladnuté na izbovú teplotu.

 
Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára