Stránky

10. novembra 2014

PIZZOVÉ VRKôČIKY


Suroviny:

500 g hladkej múky
300 ml vody
1/2 kocky droždia
3 lyžice paradajkového pyré
1 lyžica olivového oleja
1 lyžica oregána
soľ
olivy


Z múky, vody, droždia a soli zamiesime cesto a necháme ho dobre vykysnúť. Paradajky zmiešame s lyžicou oleja, oregánom a trochou soli. Keď je cesto vykysnuté, rozvaľkáme ho a nakrájame z neho pásiky široké asi 1,5 cm a dlhé 10 cm. Cesto potrieme paradajkami a upletieme vrkôčiky z dvoch pásov. Dávame pozor, aby paradajky zostali smerom navrch. Na niektoré vrkôčiky môžeme poukladať na vrch olivy a upečieme. Ak ich chcete mať chrumkavé, použite pečenie s ventilátorom.

Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára