Stránky

29. decembra 2014

CANNELLONI RIPIENI


... Alebo plnené rúrky.

Budeme potrebovať balenie cestovín "cannelloni". Ak by ste ich nedostali, môžu sa použiť aj lasagne uvarené krátko vo vode.Keď sú uvarené a mäkké, ľahko ich zrolujeme do požadovaného tvaru. Väčšina týchto cestovín (mám na mysli cannelloni) nevyžaduje predvarenie vo vode. Ale pre istotu pozrite návod na obale. Ak je treba, tak ich uvarte.

Plnka:
500 g mletého mäsa (polovica hovädzie, polovica bravčové)
1 mrkva
1 cibuľa
100 g šunky
1 mozzarella
soľ
trochu oregána
5-6 lyžíc olivového oleja
2 lyžice paradajkového pyré

Mrkvu nastrúhame na jemno, cibuľu nakrájame. Cibuľu, mrkvu a mäso dáme do panvice s olejom a krátko opražíme. Podlejeme trochou vody, osolíme, pridáme oregáno, paradajky a zakryté necháme dusiť asi 45 minút. Občas premiešame. Pred koncom pridáme na kúsky nakrájanú šunku. Necháme vychladnúť a primiešame nakrájanú mozzarellu. Dôležité je, aby mäso nebolo horúce a mozzarella sa neroztopila, lebo by sa nám rúrky ťažko plnili. 
Takto pripravenou plnkou naplníme cannelloni malou lyžičkou alebo pomocou zdobiaceho sáčku. Ukladáme ich do formy potretej trochou bešamelovej omáčky.

Na zaliatie:

700 g paradajkového pyré
250 - 300 g bešamelovej omáčky
parmezán

Paradajkové pyré dáme variť s 2 lyžicami olivového oleja a strúčikom cesnaku. Osolíme, môžeme ochutiť bazalkou a varíme asi 30 minút.
Poukladané cannelloni vo forme potrieme bešamelovou omáčkou a zalejeme uvarenou paradajkovou. Posypeme parmezánom a pečieme v rúre asi 20 minút. Pred servírovaním cannelloni necháme postáť 10 minút.

Ak si chcete pripraviť bešamelovú omáčku sami, tu je postup:
Do roztopeného masla (50 g) pridáme hladkú múku (50 g) a zalejeme mliekom (1/2 l). Uvaríme za stáleho miešania metličkou. Osolíme a okoreníme, môžeme pridať muškátový oriešok. Polovicu mlieka môžeme nahradiť smotanou, tak je bešamelová omáčka ešte chutnejšia.


Budete si oblizovať prsty :-)

Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára