Suroviny na spodné a vrchné cesto:
5 vajec
5 lyžíc cukru
5 plných lyžíc hladkej múky
1 malá lyžička prášku do pečiva
Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme na sneh. Prišľaháme cukor a žĺtka a šľaháme do svetlej peny. Potom vareškou primiešame múku a prášok do pečiva. Cesto rozdelíme na polovicu a upečieme dve cestá.
Recept na stredné cesto nájdete tu .
Sirup:
3 dl vody
2 dl červeného sirupu (malinový, jahodový, ríbezľový...)
5 lyžíc cukru
punčová a rumová aróma
červené farbivo (ja som nepoužila)
Vodu so sirupom a cukrom privedieme do varu a odstavíme. Pridáme arómy a necháme vychladnúť.
Spodný plát natrieme lekvárom (lepší je kyslejší) a položíme naň stredný plát. Ten polejeme sirupom. Vrchný plát zo spodnej strany natrieme lekvárom, otočíme a položíme na sirupom poliate stredné cesto.
Potrieme punčovou polevou, ktorú kúpime ako polotovar v obchode. Môžeme si ju pripraviť vymiešaním práškového cukru s pár lyžicami vody alebo sirupu a pridaním punčovej arómy, príp. červeného farbiva.
Recept na dobošový rez na obrázku v pozadí nájdete tu .
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára