Stránky

23. júna 2015

OVOCNE BATôŽKY


Jemne cesto z ricotty, lahodny krem z mascarpone a... ovocie. Naozaj vyborna mňamka.
Skuste si ich upiect a date mi za pravdu.

Na cesto (6 kusov) budeme potrebovat:

150 g ricotty
3 lyzice cukru
1 vajce
stipka soli
5 lyzic oleja
250 g hladkej muky
2 lyzicky prasku do peciva

Suroviny na plnku:

250 g mascarpone
1 lyzica praskoveho cukru
1 vanilkovy cukor
1 vajce

Ricottu vymiesame s cukrom, vajcom, solou a pridame muku, prasok do peciva a olej. Nechame postat 10 minut. Zatial si pripravime plnku. Zmiesame mascarpone s cukrom a vanilkovym cukrom a pridame tiez vajce. Odlozime do chladnicky.
Cesto rozvalkame na obdlznik na pomucenej doske a poskladame ako listkove cesto (prelozime sprava dolava v 1/3 a zlava doprava rovnako, potom v tretine zdola nahor a zhora nadol). Dostaneme bochnik, ktory znovu rozvalkame a znovu poskladame. Spolu tento postup opakujeme 3x.
Potom cesto rozvalkame na rozmery cca 30x20 cm a nakrajame na 6 stvorcov 10x10cm.
Na kazdy stvorec polozime lyzicu mascarpone a ovocie. Ja som pouzila marhule rozkrojene na polovicu, ale mozno pouzit broskyne, slivky, ribezle, maliny, jahody...
Protilahle rohy spojime, zatlacime a upecieme.


Dobru chut!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára