Stránky

11. januára 2016

VAJECNE VENCEKY


Suroviny na odpalovane cesto (45 ks):

250 ml vody
90 g margarinu alebo masla
150 g hladkej muky
trochu soli
4 vajcia

Vodu s tukom a stipkou soli dame varit. Ked vrie, nasypeme naraz muku a miesame, kym sa cesto neodlepuje od stien hrnca - odpalujeme. Odstavime z ohna a nechame vychladnut. Ked je cesto vlazne, pridavame po jednom vajcia a kazde dobre vmiesame do cesta.
Striekame na plech s papierom na pecenie venceky. Upecieme do zlatista.

Krem:

1 l mlieka
2 zlate klasy
2 zltka
2 polievkove lyzice hladkej muky
1 vanilkovy cukor
trochu rumu alebo aromy
150 g masla
3-4 lyzice praskoveho cukru

Do mlieka vmiesame klasy, zltka, muku, vanilkovy cukor a uvarime za staleho miesania krem. Pridame rum a nechame vychladnut. Obcas premiesame.
Maslo vyslahame s praskovym cukrom a pridame ku vychladnuteho kremu. Ja vsetko spolu este trochu vyslaham slahacom. Tak je krem hladsi.
Naplnime venceky.
Potrieme cukrovou polevou, ktoru si pripravime z praskoveho cukru, vody a rumu. Na uvedene mnozstvo vencekov vystaci poleva zo 150 g praskoveho cukru, 2 lyzic rumu a 2 lyzic horuceho mlieka.

Dobru chut!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára