Stránky

29. septembra 2016

"MRVENA" TORTA S BROSKYNAMI A MANDLOVYMI KEKSIKMI


Na pohlad nie najkrajsi dezert, ale kto ma rad mandlovu chut, v spojeni s ovocim, pre toho bude naozaj vybornou pochutkou. 

Suroviny:

400 g hladkej muky
1 vajce
200 g masla
150 g praskoveho cukru
vanilka
stipka soli
1/2 prasku do peciva

Zo surovin vymiesime cesto a dame na pol hodinu do chladnicky. Rozdelime na dve casti: jednu mensiu a jednu vacsiu. Vacsiu cast rozvalkame a dame na plech s papierom na pecenie.

Suroviny na plnku:

5-6 broskyn
amaretti (mandlove keksiky)
1-2 lyzice mandloveho likeru (napr. Disaronno)
1 plna cajova lyzicka kakaa
1 polievkova lyzica kryst. cukru

Amaretti rozmrvime. Nemusia byt uplne na prach, lepsie je, ak ostanu male hrudky. Pridame kakao, cukor a liker a premiesame. Polovicu zmesi nasypeme na cesto.
Broskyne osupeme a nakrajame na kusky. Poukladame na zmes z keksikov a posypeme druhou polovicou mandlovej zmesi.
Vezmeme mensiu cast cesta, ktore nam zostalo a za pomoci muky cesto mrvime po celom povrchu.

Pecieme pri 190 °C do svetlohneda.


Dobru chut!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára