Stránky

29. septembra 2016

TELACIE MASO S KAPUSTOU (KELOM)


Suroviny:

500 g telacieho masa
1 cibula
1 mensia hlavka kapusty alebo kelu
trochu oleja
sol, vegeta, mleta rasca

Maso nakrajame na kocky. Na oleji osmazime na drobno nakrajanu cibulu spolu s masom. Pripominam, ze si treba vybrat velky hrniec, aby sa nam tam zmestila vsetka nakrajana kapusta. Podlejeme trochou vody, ochutime solou, vegetou a rascou a nechame dusit zakryte 50-60 minut. Ked bude maso makke, pridame kapustu (kel) nakrajanu nahrubo. Ak treba, dochutime a zakryjeme. Dusime asi 5 minut, kym kapusta zmensi objem a potom premiesame. Dusime este cca 15 minut za obcasneho premiesania. Ak treba, dolejeme vodu. Naspodu nam musi ostat trochu stavy, aby maso a kapusta neboli suche.
Obe verzie, ci uz s kapustou alebo kelom su velmi chutne.
Podavame so zemiakovou kasou alebo chlebom.

Dobru chut!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára