Stránky

20. októbra 2019

SYPANY JABLKOVY KOLAC


Alebo tiez ho volaju sypana strudla, hoci neviem, co to ma so strudlou spolocne. 🙂

Suroviny na velky plech:

3 pohare hladkej muky
1,5 pohara krystaloveho cukru
1/2 prasku do peciva
250 g tuku (maslo, margarin...)
12 jablk
skorica

1pohar = 2dl

Jablka osupeme a nakrajame na male kusky. Mozeme ich aj nastruhat, ale tak stratia vela stavy.
Muku zmiesame s cukrom a praskom do peciva.
Na plech s papierom na pecenie urobime tri vrstvy "suchej zmesi" a dve jablk nasledovne: na dno plechu nasypeme rovnomerne tretinu suchej zmesi, na to poukladame prvu polovicu jablk a posypeme ich skoricou. Zasypeme druhou tretinou suchej zmesi, na ktoru ide druha polovica jablk spolu so skoricou. Vrch posypeme poslednou tretinou suchej zmesi.
Stuhnute maslo nakrajame na tenke platky a poukladame rovnomerne po povrchu. Mozeme ho aj nastruhat, ale krajanie je menej pracne.
Dame do rury piect pri 180° na 60 minut.

Pre mlsnejsie jazycky do jablk mozeme tiez pridat trochu mletych orechov.

Skusala som aj podobnu verziu receptu a tiez je vyborny. Tak ho sem pridavam...

Suroviny:
 2 pohare hladkej muky
2 pohare polohrubej muky
2 pohare praskoveho cukru
1 prasok do peciva
1 vanilkovy cukor
2 kg nastruhanych jablk aj so stavou
skorica
1 maslo

Postup je rovnaky ako pri vyssie uvedenom recepte.

Dobru chut!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára