Recept mám z jednej talianskej televíznej relácie a pizza z neho je naozaj výborná a cesto mäkkučké. Moji synovia sa ich nevedia dojesť, hlavne tých bielych :-) Stojí za to ho vyskúšať!
Na cesto potrebujeme:
1 kg hladkej múky
550 ml vody
70 ml olivového oleja
5 g sušeného droždia
Zo surovín vymiesime cesto a necháme kysnúť 4-5 hodín. Vyformujeme z neho okrúhle koláčiky alebo dáme vyvaľkané na celý plech.
Biele potrieme trochou olivového oleja a posypeme soľou. Môžeme tiež posypať rozmarínom. Pofŕkame ich trochu namočenými rukami. Voda slúži na to, aby boli pizze mäkkšie. Bez nej chytia viac chrumkavú kôrku.
Červené potrieme pasírovanými paradajkami, osolíme, posypeme oregánom a bazalkou a položíme na vrch kúsok mozzarelly. Plech potrieme olivovým olejom, pofŕkame pár kvapkami vody a rozotrieme. Upečieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára