Stránky

13. novembra 2012

TURECKÝ MED VARENÝ

 
Na hrudku rozmerov cca 20x8x4 cm potrebujeme:
 
1 bielok z väčšieho vajca
130 g svetlého medu
260 g kryštálového cukru
100 g lieskových orieškov
 
Bielok vyšľaháme, pridáme cukor a med. Keď máme sneh dobre vyšľahaný, dáme zmes do hrnca variť na veľmi slabý oheň. Stále miešame varechou alebo metličkou. Občas, keď vidíme, že na spodku začne sneh hnednúť, odstavíme z ohňa a miešame. Dáme znovu na oheň a takto striedavo varíme turecký med asi 15-20 minút, kým nie je úplne horúci. Potom doň nasypeme nahrubo pokrájané opražené oriešky a nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Zarovnáme vrch a zakryjeme papierom na pečenie. Dobre popritláčame. Necháme vychladnúť, potom nakrájame na plátky. Turecký med môžeme tiež poliať čokoládou. Zostane mäkký.
 
Dobrú chuť!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára