Stránky

12. marca 2013

BROSKYŇOVÁ TORTA SO SALKOM

 
 
Suroviny na cesto:
 
150 g hladkej múky
75 g masla alebo margarínu
30 g práškového cukru
1 lyžica vody
 
Vypracujeme hladké cesto a odložíme zabalené do chladničky na pol hodinu. Potom cesto vyvaľkáme do formy a pečieme pri 180 °C, kým začne chytať farbu.
 
 
Plnka:
 
1 salko (cca 400 g)
200 ml šľahačkovej smotany
14 g plátkovej želatíny
0,5 dl vody + citrónová aróma (môžeme nahradiť citrónovou šťavou)
 
Želatínu dáme napučať do vody a rozpustíme ju. Pridáme arómu. Salko zmiešame s vyšľahanou šľahačkou a primiešame roztopenú želatínu. Zmes nalejeme na cesto do formy a dáme stuhnúť do chladničky. (Ja som použila len 10 g želatíny mysliac si, že bude stačiť, ale plnka sa mi roztekala...)
 
 
Broskyňové želé:
 
500 ml broskýň v konzerve aj so šťavou
2 balíčky bezfarebného tortového želé
 
Zatiaľ, kým sa salková plnka chladí v chladničke, urobíme si želé. Broskyne rozmixujeme so šťavou a vmiešame želé. Uvaríme podľa návodu na obale a vylejeme na stuhnutú bielu plnku. Dáme do chladničky dobre stuhnúť, ozdobíme kúskami broskýň a potom už len dobrú chuť!
 
 
 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára