Stránky

26. septembra 2013

KOLÁČIKY S CITRÓNOVÝM PUDINGOM A MARTINI


 
Podľa tohto receptu si môžeme urobiť koláčiky, ako vidíme na obrázku alebo aj plnené broskyne tak, že spodné strany koláčikov zlepíme krémom. Samozrejme nebudete na ne potrebovať žiadne formičky :-) .
 
Na cca 50 ks koláčikov (v prípade broskýň 25 ks) potrebujeme:
 
500 g hladkej múky
150 g práškového cukru
100 g masla (margarínu)
3 vajcia
75 ml mlieka
pol prášku do pečiva
vanilková aróma
 
Suroviny zmiešame a dostaneme mäkkšie cesto. Za pomoci namúčených rúk robíme malé guľky a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Upečieme pri 180 °C do zlatista. Necháme vychladnúť.
 
Urobíme si krém, na ktorý potrebujeme:
 
1 citrónový puding v prášku
200 ml mlieka
100 ml bieleho Martini
2-3 lyžice cukru
 
Do mlieka pridáme Martini, cukor a puding. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém.
 
Koláčiky dobre namočíme v Martini a nastriekame na ne vychladnutý krém. V prípade, že chceme broskyne, zlepíme dva koláčiky krémom. Ozdobíme ovocím, čokoládou alebo cukríkmi.
 

 
Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára