Stránky

20. septembra 2013

ZAPEKANÝ BAKLAŽÁN

 
Potrebujeme:
 
1 väčší baklažán
2 paradajky
1 červená paprika
mozzarella (alebo iný syr)
soľ, korenie
oregáno
cesnak
olivový olej
 
Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska. Osolíme a necháme ho pár minút postáť, aby stratil "horkastú" chuť. Zapekaciu misu vymastíme olejom a poukladáme kolieska baklažánu. Okoreníme a posypeme oregánom. Pre chuť pridáme tiež na väčšie kúsky nakrájaný cesnak. Na baklažán položíme plátky paradajok a papriku nakrájanú na pásiky. Na vrch dáme mozzarellu. Polejeme trochou oleja a zapekáme pri 180 °C asi 30 minút.
 
Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára