Stránky

20. decembra 2013

MEDOVÉ TRUBIČKY

 
Suroviny na cca 60 ks:
 
1 vajce
170 g hladkej múky
140 g práškového cukru
40 g medu
štipka prášku do pečiva
 
Zo surovín vymiesime cesto, zabalíme do fólie a necháme postáť hodinu pri izbovej teplote. Potom ho vyvaľkáme na tenko (asi 1-2 mm) a vykrojíme kolieska s priemerom 5 cm. Dáme ich na papier na pečenie a upečieme pri 160 °C. Sú hotové rýchlo, keď okraje začnú chytať farbu. Hneď po vybratí z rúry ich odlepíme od papiera pomocou noža, otočíme a rýchlo zrolujeme pomocou varešky. Odporúčam ich piecť max. po 5-6 kusov, lebo viac skrútiť nestihneme a začnú nám tvrdnúť a lámať sa. Vychladnuté trubičky naplníme plnkou zo skaramelizovaného salka a masla (pomer 1:1). Konce namočíme do čokolády.
 
 
Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára