Stránky

16. decembra 2013

TALIANSKE TARALLUCCI

 
 
Tento recept pochádza konkrétne z Calabrie, kde ich kedysi pripravovali na sviatky aj chudobnejšie rodiny. Tarallucci sa v Taliansku robia na viacero spôsobov: s bielym či červeným vínom, s vareným vínom, zo zemiakov, na slano... Ja vkladám sladkú verziu. Hotové tarallucci by sa mali obaliť v sirupe z fíg, ktorý má hustú konzistenciu asi ako med. Ťažko ho ale dostanete kúpiť inde ako v Calabrii. Ja som ho nahradila čučoriedkovou marmeládou.
 
Suroviny na cca 20 ks:
3 vajcia
2 veľké lyžice kryštálového cukru
hladká múka podľa potreby
kôra z 1 pomaranča
štipka prášku do pečiva
 
Vajcia rozšľaháme vidličkou, pridáme cukor, kôru z pomaranča a prášok do pečiva. Postupne pridávame múku, kým dostaneme cesto, ktoré sa nám dá formovať. Tuhosťou by sa malo podobať na linecké cesto. Z cesta robíme šúlky s priemerom asi 1 cm a dlhé 15 cm. Konce prekrížime, stlačíme, aby spolu držali a vyprážame v oleji z oboch strán do svetlohnedej farby. Ešte teplé ich obalíme v marmeláde a necháme vychladnúť. Skladujeme ich pri izbovej teplote alebo v chladnejšej miestnosti. Vydržia asi týždeň.
 
Dobrú chuť!
 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára