Stránky

13. februára 2014

"BIGNÉ" S ČOKOLÁDOVÝM KRÉMOM


 
Bigné sú talianske koláčiky z odpaľovaného cesta ako na venčeky. Tieto som naplnila ľahkým čokoládovým krémom z vody.
 
Na cca 50 ks s priemerom 3 cm potrebujeme:
 
160 ml vody
50 g masla
150 g hladkej múky
štipka soli
3 vajcia
 
 
 
Vodu s maslom a soľou privedieme do varu. Keď vrie, naraz vsypeme všetku múku a miešame, kým sa cesto odliepa od hrnca. Odstavíme a necháme chvíľu postáť. Potom do cesta zamiešame po jednom vajcia. Dostaneme hladké cesto, ktoré striekame na plech s papierom na pečenie do tvaru kopčeka, ako vidíme na obrázku. Upečieme pri 170 °C do svetlo hneda a necháme vychladnúť.
 
Pripravíme si krém. Budeme potrebovať:
 
250 ml vody
3 lyžice kryštálového cukru
1 lyžica kakaa
10 g kukuričného škrobu
50 g mliečnej čokolády
50 g horkej čokolády
 
Všetky suroviny spolu zmiešame a za stáleho miešania uvaríme krém. Necháme ho vychladnúť. Občas premiešame.
 
 
Odspodu koláčikov urobíme tenkou špičkou dieru a nastriekame krém do koláčikov. Môžeme ich tiež prerezať na polovicu a naplniť. Posypeme práškovým cukrom, alebo polejeme čokoládovou polevou.

 
Dobrú chuť!

2 komentáre:

  1. robila som ich. vyyyborne. nenarocne. vsetkym velmi chutili. ved hovorim . co je talianske , to je dobre :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Teší ma, že sa vydarili a chutili :-)

    OdpovedaťOdstrániť