Stránky

20. februára 2014

JABLKÁ Z KYSNUTÉHO CESTA

 
 
Suroviny:
 
450 g hladkej múky
pol kocky droždia
270 ml mlieka
0,5 dl oleja
1 vajce
40 g cukru
trochu soli
Droždie roztopíme v mlieku a pridáme ostatné suroviny. Vymiesime cesto a necháme vykysnúť. Vyvaľkáme, nakrájame štvorce a naplníme ľubovoľnou plnkou. Ja som použila orechovú s jablkami. Konce spojíme stlačením a v rukách urobíme guľku. Obalíme dobre z každej strany v oleji a dáme do formičiek v tvare pologule. Koláčiky necháme ešte pol hodinu nakysnúť, potom ich upečieme.
 
Ako stopku na naše "kysnuté jabĺčka" použijeme kúsok celej škorice a dozdobíme lístkom z cukru alebo čokolády.
 
 

 
Dobrú chuť!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára